dinsdag 12 januari 2010

biscotti


Amandelmeel. Een glutenvrij product wat ik nog niet zo goed ken. Zeer voedzaam, lekker van smaak, licht verteerbaar en rijk aan goede vetzuren en veel vitamines en mineralen. Ze bevatten veel vitamine E en magnesium en zijn zeer geschikt voor allerlei spijsverteringsstoornissen. Net als haver helpen amandelen mee in het verlagen van cholesterol.
Je kunt het gemakkelijk zelf maken. Blancheer amandelen door ze te begieten met kokend water en daarna de schilletjes er met de hand af te wrijven. Het is wel even wat werk, dus als je er geen zin in hebt, kun je geblancheerde amandelen kopen en ze malen in de keukenmachine, of gemalen kopen.

Vandaag heb ik deze heerlijke biscotti gemaakt . Ze zijn superlekker en je proeft dat ze voedzaam zijn.Het mooie is ook dat je geen vet in de vorm van boter of olie hoeft toe te voegen, de olie van de amandel is voldoende.
Dit recept komt van Elana’ pantry, een zeer inspirerende site.

Nodig voor ±12 stuks:

1 ¼ cup amandelmeel
1 el xantangom
¼ tl zout
¼ tl bakpoeder
¼ cup agavesiroop
2 tl geconfijte sinaasappelschil
¼ cup gedroogde cranberries
¼ cup gehakte pistachios

Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Doe de amandelmeel, xantangom, zout en bakpoeder in een kom en meng goed.
Giet de agavesiroop erbij en de sinaasappelschil en meng en kneed tot een bal deeg.
Voeg dan pas de cranberries en de pistache nootjes toe en kneed ze door het deeg. Het is zwaar werk, maar het verzet de geest. Maak de bal plat tot een een plak van ongeveer 1-2 cm dik en 12 cm lang.
Leg de plak op een stuk bakpapier en bak ongeveer 15 minuten.
Laat het deeg dan een uur afkoelen en snijd het deeg dan in 12-14 plakjes met een zeer scherp mes en bak ze, rechtopstaand, nog 12- 15 minuten op 160˚ C.
Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen; ze zijn echt verrukkelijk!

Je kunt variëren op het thema. Ik maakte hierna nog biscotti met geraspte citroenschil en gehakte amandelen, biscotti met chocolate chips met gehakte amandelen en biscotti met amandelen, chocolate chips en gedroogde cranberries. En allemaal zooooo lekker!!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...